Slaapproblemen?

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaar je steeds meer beperkingen in je functioneren.

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is. Denk hierbij aan moeite met inslapen, vaak ’s nachts wakker worden, vroeg wakker worden en niet verder kunnen slapen.

Hoe ontstaat slapeloosheid? Bijvoorbeeld door lichamelijke klachten zoals pijn of plasdrang. Maar meestal is slapeloosheid het gevolg van spanningen of stress. Hierdoor ervaar je overdag vermoeidheid en moeite met de concentratie.

Gevolgen:

Door oververmoeidheid functioneer je minder goed en raak je sneller geïrriteerd. Op de lange termijn ontstaat er een verhoogde kans op depressie, overgewicht, suikerziekte en vermindering van de werking van het afweersysteem.

De Slaapcoach

Een goede nachtrust is dus net zo belangrijk voor je gezondheid als bijvoorbeeld goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. De slaapcoach geeft je weer grip op je slaap. Je voelt je energieker en kunt weer alles uit je dag halen.
Tijdens de behandeling ga je aan de slag met het wegnemen van je slaapprobleem bij een slaapoefentherapeut, je slaapcoach. Tijdens de behandeling(en) werk je één op één met je slaapcoach aan het beter inslapen en/of doorslapen en het beter los kunnen laten van gedachten. Zo werk je samen aan het bereiken van jou doel(en) om zo een gezond slaap- en leefpatroon te ontwikkelen.

Voor meer informatie kijk op:www.oefentherapie-utrecht.nl

Slaap lekker!

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Ok